Следвайте Гласове в Италианската министър-председателка Джорджа Мелони заяви днес, че Европейският

...
Следвайте Гласове в Италианската министър-председателка Джорджа Мелони заяви днес, че Европейският
Коментари Харесай

Мелони: ЕС трябва да работи по-усилено за прекратяване на огъня в Украйна

Следвайте " Гласове " в 
Италианската министър-председателка Джорджа Мелони съобщи през днешния ден, че Европейският съюз би трябвало да остане обединен в подпомагането на Украйна да се опълчи на съветската експанзия, като в същото време усили напъните си за поощряване на преустановяване на огъня, заяви Ройтерс.

В обръщението към италианския парламент преди срещата на върха на Европейски Съюз тази седмицата Мелони съобщи, че опциите за дипломатически маневри за постигането на помирение в продължаващата към този момент 10 месеца война наподобяват " извънредно лимитирани ", само че Италия ще направи всичко допустимо, с цел да насърчи всяка сходна самодейност.
" Смятам, че Европейският съюз би трябвало да поеме по-решителна роля в тази тенденция ", съобщи тя пред Камарата на депутатите (долната камара на италианския парламент). 
Социологически изследвания демонстрират, че множеството италианци поддържат дипломатическо решение на спора и са срещу изпращането на повече оръжия на Украйна, както държавното управление на Мелони уточни, че ще направи.

Докато Мелони говореше в долната парламентарна камара, министърът на защитата Гуидо Крозето съобщи пред Сената (горната камара на парламента), че държавното управление няма да разкрива детайлности за бъдещите доставки на оръжие за Украйна, възприемайки същия метод като предходната администрация, ръководена от Марио Драги. " Наясно съм, че военната помощ рано или късно ще би трябвало да бъде прекъсната и това ще се случи, когато се проведат мирните договаряния, за които всички се надяваме ", добави той.
В речта си пред Народното събрание през днешния ден Мелони, която встъпи в служба през октомври отпред на дясна коалиция, прикани Европейския съюз да направи повече за прекъсването на мигрантския поток и съобщи, че Италия може да се трансформира в енергиен център, свързващ Южна Европа с Африка.
Тя също по този начин прикани 27-те членки на Европейски Съюз да работят дружно, с цел да лимитират цените на силата и предотвратят " спекулата ", заявявайки, че направените до този миг оферти в региона са " незадоволителни " и " не могат да бъдат приложени на процедура ".
Този месец кабинетът на Мелони одобри разпореждане, което му разрешава да продължи да доставя Украйна с оръжие през цялата последваща година, без да се постанова да изисква публично утвърждение от Народното събрание за всяка нова доставка.
 
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
 
 
13 Дек 20221113 Дек 20226513 Дек 20226513 Дек 202215313 Дек 202227113 Дек 2022601Коментариевроколуп;ияна13 Дек 2022 19:38ч.
Там корупцията е нац евро спорт и няма по какъв начин да не са единни. лапането няма граници!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Дек 2022216409 Дек 202254208 Дек 202278724 Sep 20223373
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР